top of page

Bericht aan Stuhousing cooperanten met mandaat voor verhuur WAW

Beste Cooperanten,

Het is weer bijna zover. Op 27 april e.k. houden wij, Stuhousing, onze eerste grote verhuur OpenKotdag in de WAW. Dit tussen 10 en 15h.

Wij vroegen de bewoners reeds een tijdje geleden over hun intenties m.b.t. al dan niet verder huren of de kamer verlaten op 10 september.

De meesten hebben hier inmiddels op geantwoord.

Er zijn er die willen blijven en er zijn er die nu al zeker weten dat ze de kamer gaan verlaten in september.

Zoals jullie allicht weten is er een nieuw vlaams huurdecreet van kracht dat ook zijn invloed heeft op onze verhuur aan studenten.

In’t kort samengevat voor ons betekent dit:

  1. Voor zij die verder huren: hier verandert er niets en blijven de prijzen zoals ze zijn. 425, 435 of 445 per maand + 75€ voorschot op alle onkosten.

  2. Voor de nieuwe huurders: een nieuw huurcontract en andere prijzen (vermits enkel nog de nutsvoorzieningen apart aangerekend mogen worden). Dit zijn onze nieuwe prijsvoorstellen: 475€ is de basis huurprijs (toeslag 10€ voor terras en/of voor kamers groter dan 25m2) + het maandelijks voorschot op nutsvoorzieningen van 35€, dat op het eind van het academiejaar moet worden afgerekend!

Ook de inhoud van het contract werd aangepast aan dit nieuwe Vlaamse huurdecreet (waarvoor bijzondere dank aan mede-eigenaar Meester Pieter Pauwels, die ons hierbij heeft geholpen)

Bij ondertekening van het contract vragen wij als bevestiging van huur aan de nieuwe huurder de 1ste maand naakt huurgeld als een soort van waarborg. Noteer wel dat de nieuwe huurders de kans hebben hun contract kostenloos te annuleren tot 3 maanden voor ingang van de huur. Dwz dus voor 11 juni e.k. De maand huur als waarborg moet dan ook teruggestort worden. Vanaf 11 juni is het huurcontract echter definitief en moet de huurder 1 maand huur bijbetalen om zijn waarborg te volstorten.

  1. Wat verandert er nog: wij zouden willen vragen aan de eigenaars die ons mandateerden voor de verhuur, of wij in hun plaats de huurovereenkomst mogen ondertekenen. Dit is veel makkelijker qua administratie en zo beschikken wij onmiddellijk over een ondertekende overeenkomst. Wanneer u niks antwoordt voor 27 april, gaan wij ervan uit dat u hiermee akkoord bent.

  2. Onze tarieven naar u toe blijven wel gelijk. 200€ bij in huur geven of verlengen, en 225€ bij effectieve verhuur (ondertekend huurcontract).

  3. Voor de korte termijn verhuur (minder dan 6 maand, bv Erasmusstudenten) gaan we naar een tarief van 600€ per maand, maar dan wel all-inclusive (met survivalpack, ook lakens en handdoeken), en dus geen afrekening na de huurperiode, en zonder waarborg. De ervaring leert ons dat we hier een simpelere aanpak moeten hanteren. In de zomerperiode (summeruniversity) verhuren we aan 200€ per week , all-inclusive voor de kamers die leeg zijn.

  4. In onze functie als syndicus zijn wij tevens druk in de weer om het gebouw weer vollledig op orde te krijgen tegen volgend academiejaar. Grote kuis, grote opruimaktie, schilderwerkjes, dakgoten reinigen, keukentoestellen herstellen of vervangen, etc….

Intussen hebt u ook reeds toegang tot het syndicus-platform om allerhande informatie op te vragen. Noteer wel dat dit platform nog in opbouw is, dus niet alles staat al online.

Zo, nu bent u weer helemaal op de hoogte van onze activiteiten. Zoals u kan zien zitten wij niet stil en hopen u hiermee van dienst te zijn.

Aarzel niet ons te contacteren bij vragen en/of opmerkingen ivm met bovenstaande punten.

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page