top of page

In Antwerpen blijven kotprijzen stabiel

Op studentkotweb.be zijn nog 1.896 kamers beschikbaar voor het collegejaar 2018-2019. De prijzen zijn stabiel gebleven: zo’n 390 euro voor een kamer, 450 euro voor een studio en 545 euro voor een appartement, plus kosten (30-60 euro per maand).

In Antwerpen beginnen eind september zo’n tienduizend studenten opnieuw te studeren, van wie er achtduizend op kot gaan. Met tienduizend koten in de stad is er keuze genoeg. De laatste jaren waren lang niet alle koten verhuurd aan het begin van het collegejaar. “Het is nog te vroeg om voor dit jaar een balans te geven”, zegt Veerle Desimpelaere van studentenportaal Gate15. “In de loop van september hebben we daar een beter zicht op.” Bij Xior Student Housing zijn bijna alle koten al verhuurd. “We hebben er 410 in Antwerpen en er zijn er nog maar een stuk of twintig over. Sommige studenten beslissen pas na de uitslag van de herexamens of ze komend collegejaar opnieuw een kot huren.” Eigen sanitair Bij Xior zijn de prijzen hetzelfde gebleven. De kosten (elektriciteit, water, internet, schoonmaak gemeenschappelijke delen) zijn iets gestegen van 73 naar 75 euro. “We merken wel dat er in Antwerpen veel vraag is naar eigen sanitair, veel meer dan in Gent of Leuven. Dat vinden studenten belangrijk. Een keuken delen is geen probleem, dat is zelfs een voordeel omdat ze zo andere studenten kunnen leren kennen.” Grotere gebouwen hebben camerabewaking, een toegangsbadge en soms ook een huismeester, wat voor de ouders dan weer een troef is. (mf)

Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page