top of page

Studentenhuisvesting: vastgoedniche met potentieel

Na ruim twee maanden is de rust in de Belgische studentensteden voorbij. Het nieuwe academiejaar is definitief afgetrapt en dat betekent meteen ook de terugkeer van de studentenpopulatie, al dan niet pendelend tussen de campus en het thuisfront.

Wie de eerste schifting met verve heeft doorstaan, wordt daarvoor het jaar nadien niet zelden beloond met een studentenkamer of “kot”, zoals dat in de volksmond heet. Al is dat kot in veel gevallen niet meer wat het vroeger was.

Uit een analyse van vastgoedanalist Steven Lermytte (KBC Asset Management) blijkt immers dat de kotmadam van weleer – onder meer door strengere eisen rond kwaliteit en veiligheid – stilaan moet plaatsmaken voor vastgoedbedrijven die in studentenhuisvesting gespecialiseerd zijn.

Met de toenemende professionalisering en de stijgende vraag naar studentenkamers in het algemeen wordt het ook als belegger interessant om dat type vastgoedbedrijven eens wat nader te bekijken.

In deze topic zoomen we onder meer in op het rendement en potentieel van investeringen in studentenhuisvesting en inspireren u met een overzicht van bedrijven wereldwijd die in deze niche actief zijn. Afsluiten doen we met een videofragment waarin onze analist aan de hand van een 5-vrageninterview kort en bondig samenvat wat u als beleg-het-zelver moet onthouden.


Featured Posts
Kom later terug
Gepubliceerde posts zullen hier worden weergegeven.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page